Megint terjed egy tuti bizonyíték arra, hogy mérgekkel permeteznek minket. "Így bukott le a pilóta, aki landoláskor nem kapcsolta ki a Chemtrail-t! – videó!" - írja a Hir.ma portál.

A rövid videón egy landoló gépet látunk, amely kavargó csíkot húz maga után, mely azonban meglehetősen gyorsan elillan. Jellemző, hogy a videó leírása semmit nem mond arról, hogy hol, milyen meteorológiai körülmények között rögzítették a videót, csak a szenzációhajhász cím olvasható: "BUSTED Pilot Forgets To Turn Off CHEMTRAILS while landing".*

Kis keresgéléssel azonban fellelhető az eredeti videó is, ezzel a címmel: "Cathay Pacific Airways Boeing 777-367(ER) [B-KPN] landing at LAX", és ennek a leírásából kiderül, hogy 2013. január 26-án készült a felvétel, este 7.50 körül a Los Angeles-i repülőtéren. A feltöltő pedig lelkendezik a szép landoláson és a gyönyörű örvényeken.

Az öröm érthető, hiszen természetesen nem vegyszerpermetezést látunk itt, hanem aerodinamikai párakicsapódást a szárny kiálló részei mentén. Ez - a szokványos kondenzcsík-képződéstől eltérően - gyakran megfigyelhető jelenség alacsony magasságokban, akár le- és felszálláskor is, mint a terjesztett videón is. A párakicsapódást az élek mentén történő hirtelen légnyomásesés okozza - ezt a jelenséget egy műanyag palack segítségével bárki előidézheti a saját konyhájában is.

A kavargó páracsík szépen követi a repülőgép szárnya mögötti örvénylést, az ún. szárnyvégi örvényeket. A neten számos képet és videót lelhetünk fel a felszálló, landoló, vagy kis magasságban repülő gépekről, melyeken ugyanez a látványos jelenség látható; jó néhány ilyen képet és videót találhatunk a Metabunk.org idevágó fórumtopikjában. Egy szép példa:

illusztracio-repgep

Források, olvasnivalók:

* Frissítés: Az chemtrailes körökben eredetileg terjesztett videót azóta leszedték, a fent beillesztett videó annak a másolata.