Megint terjed egy tuti bizonyíték arra, hogy mérgekkel permeteznek minket. "Így bukott le a pilóta, aki landoláskor nem kapcsolta ki a Chemtrail-t! – videó!" - írja a Hir.ma portál.

Egy chemtrail-hívő weboldal gazdái tették fel azt a videófelvételt a youtube-ra, amelyen az látható, hogy egy repülőgép szárnyából valamilyen anyag áramlik ki.

aerodinamikai kondenzcsík

A chemtrail-hívők szerint elméletükre az egyik legtutibb bizonyíték egy USA légierő pilóták által felvett videó, amelyen jól látszik, hogy az előttük repülő gép speciális fúvókákból időnként vegyi anyagot permetez ki. A videó számos változatban kering a Youtube-on (például itt, itt és itt), némelyik külön magyarázatokkal kiegészítve. A dolog pikantériája, hogy a videót tényleg a légierő pilótái vették fel egy légi üzemanyag-utántöltés dokumentálására. A gondosan figyelő néző hallhatja a pilóták beszélgetését (3 perc 12 mp-től). A nem angol anyanyelvűek számára tán nem feltűnő a pilóták szarkasztikus tónusa, amikor chemtrailezésről tréfálkoznak: „Érzed a chemtrailt?", „Mostanára már meghalnánk", „Felteszem a Youtube-ra" (és röhög).

légu uténtöltés

A kondenzcsíkok keletkezése nem csak a légköri viszonyok (páratartalom, hőmérséklet, nyomás) függ, hanem a repülőgép hajtóművéből kiáramló gáz tulajdonságaitól. Ez egyrészt típusfüggő, de nagyban változik a hajtómű üzemmódjától is repülés közben. Vannak a repülésnek szakaszai, amikor a pilóta akár „alapjáratra" is visszaveheti a hajtómű-teljesítményt, ezzel jelentősen lecsökkentve a légkörbe juttatott égéstermékek, így a vízpára mennyiségét is. Ez történhet utazási magasságban, mielőtt a pilóta elkezdi a süllyedést a célreptér fele. A csökkent hajtóműteljesítmény a körülményektől függetlenül lassulást, süllyedést vagy ezek kombinációját eredményezi.