Korondi Miklós

2012. május 15-én Korondi Miklós országgyűlési képviselő írásbeli kérdést nyújtott be Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének „Meddig permetezik vegyszerekkel hazánk lakosságát, mint a csótányokat?" címmel és többek közt a következő kérdésekkel:

Pernilla Hagberg

Svédország Södermanland megyéjének egy négyezer lelket számláló városkájában, Vingåkerben él egy hölgy, aki – kis túlzással – világhírű lett amiatt, mert hisz a chemtrail-összeesküvésben. Pernilla Hagberg szerint az égen látható csíkok vírusok, vegyi anyagok és mérgező fémek keverékéből állnak, amelyeket a CIA, az NSA és a svéd kormány egyetértésével juttatnak a levegőbe. Hagberg szerint a permetezés célja az időjárás, a napsugárzás és egyéb természeti tényezők befolyásolása.

2005-ben felfigyeltek a német meteorológusok arra, hogy időjárási radarjaikon időnként fura felhők jelennek meg, miközben valódi felhőket nem észleltek. A különböző hipotéziseket egymás után kizárva a figyelem a légierő fele terelődött.

John Holdren

Az összeesküvés-elmélet hívei szerint az Egyesült Államok hatósága, illetve bizonyos tisztségviselők már el is ismerték a permetezés tényét. Ebből legfeljebb annyi igaz, hogy vannak kutatók, intézmények, ahol foglalkoznak a klíma esetleges befolyásolásával. A hatóságok több esetben is cáfolták, hogy tudnának-e bármilyen chemtrail szóráshoz hasonlító akcióról.