2011 szeptemberében két nagy amerikai légitársaság, a Continental és a United Airlines több mint 700 pilótája tüntetett New Yorkban, a Wall Streeten. A tüntetés apropója az volt, hogy a két nagy légitársaság az előző évben olvadt össze, és még javában folytak a szakszervezetek és a munkáltatók között tárgyalások a pilóták kollektív szerződéséről, a fizetésükről és a pótlékaikról. Később azonban a pilóták szakszervezeti tüntetéséről készült egyik fotó némileg megváltozott formában jelent meg a chemtrailes oldalakon:

Tűzoltó repülőgép

Ugyan nem túl gyakran, de előfordul, hogy bizonyos repülőgépek nem csak elégett hajtóműgázokat bocsátanak ki. Az ezekről a gépekről készített fotók – főleg környezetükből kiragadva, kivágva – könnyen megzavarhatják a laikus olvasót mindenféle találgatásokat elindítva. Mindazonáltal azért nem túl nehéz megtalálni a valós magyarázatot. Ezt alább mi is megtesszük azokkal a képekkel, amelyek leginkább közkézen forognak a chemtrail-hívő weboldalakon.

Teszt repülőgép hordókkal

Egy szokványos repülőgépen is számos olyan berendezés van, amely a laikus számára idegen és beindítja a fantáziát. Nem csoda, ha a speciális célú repülőgépek mindenféle tartályai, csövei a chemtrail-hívők fő céltábláivá váltak.